Voor kleinschalig wonen heeft Oranka ook oplossingen. Indien er bijvoorbeeld geen ruimte is voor een dispenser kunnen afdelingen toch gebruik maken van de voordelen van de Oranka producten.

Speciaal voor de Huiskamer Zorg hebben wij de Oranka Vital Sticks ontwikkeld. Dit concept is dusdanig gemakkelijk gemaakt dat er bij gebruik van één Oranka stick exact 1L eindproduct kan worden aangemaakt. Bijkomend voordeel is dat dit veel milieuvriendelijker is dan een reguliere liter verpakking.

Onze ervaren medewerkers adviseren u graag over de oplossing die het beste bij uw situatie past.

Bestel hier

“Vooral op kleinschalige afdelingen is vaak beperkt ruimte voor opslag.
Een groot voordeel alles bij elkaar.”

“Naast de standaard aangeboden dranken zoals koffie en thee wilden wij in de Posten toch wel enige variatie en beleving kunnen bieden.
Daarom werden ook dubbeldrank, druivensap, sinaasappelsap en appelsap aan het drankenassortiment toegevoegd.
Echter liep dit wel een beetje uit de hand qua kosten voor de Posten. Vooral de dubbeldrank werd gretig geconsumeerd.

Daarnaast is er juist bij ouderen vaak meer behoefte aan minder consumptie van suikers en koolhydraten.
En dat zit in genoemde dranken relatief veel. Maar om te zorgen dat de ouderen voldoende blijven drinken zijn we gaan kijken naar alternatieven.

Ik kwam toen in contact met Harold Oude Veldhuis, accountmanager bij Oranka Juice Solutions.
Hij kwam met een nieuw product, namelijk de Vital Sticks. Na beoordeling door de diëtist werd het product goedgekeurd voor een test op enkele huiskamers en afdelingen. Belangrijk voor de diëtist was dat er weinig calorieën in zaten en dat het gezien de voedingswaarden verantwoord geschonken kon worden.

Bijkomende positieve kenmerk was dat de Vital Sticks extra vitamine C, D en Zink bevatten! Kwalitatief derhalve perfect voor de bewoners om de hele dag af en toe een glaasje van te nuttigen.
Een test onder de bewoners en medewerkers is zeer positief uitgepakt en derhalve zijn op alle afdelingen en in de centrale ruimte deze ingezet. Oranka leverde ook nog eens gratis karaffen aan zodat het makkelijk en huiselijk gepresenteerd kan worden aan de bewoners.

Waar ik zelf niet bij stilgestaan had, maar zeker een prettige bijkomstigheid is, betreft het milieuvriendelijke aspect van de Vital Sticks. Omdat ieder stickje 50 ml concentraat bevat en je dit aanvult met 950 ml water wordt een berg aan transport van water voorkomen. Met als gevolg minder CO2 uitstoot. Daarnaast levert het veel minder afval op dan de pakken met kant en klare sappen die wij hiervoor hanteerden. Dit bespaart dus ook op de afvalkosten.

De medewerkers hoeven daarnaast veel minder te tillen. Ook aan opslag wordt enorm bespaart omdat 1 doosje (ter grootte van zeg maar een 1,5 liter pak sap) 20 sticks bevat die dus 20 liter sap opleveren! Vooral op kleinschalige afdelingen is vaak beperkt ruimte voor opslag. Een groot voordeel alles bij elkaar.”

Raymond Hassink: Verantwoordelijk voor het eten en drinken.
Zorgcentrum de posten

Oranka Vital Sticks

Een uniek concept waarbij ons succesvolle Oranka Vital concept is aangepast voor kleinschalig wonen.
Dit concept is dusdanig gemakkelijk gemaakt dat er bij gebruik van één Oranka stick exact 1L eindproduct kan worden aangemaakt.

Voordelen: Makkelijk, snel, veel variatie in smaken en minimale kans op derving.
Stick in de Oranka 1L karaf, vullen met water en klaar…

 

Verkrijgbaar in 6 smaken

  • Sinaasappel
  • Appel Troebel
  • IJsthee Perzik
  • Zwarte Bessen
  • Kersen
  • Waldmeister

Zijn de “Oranka Vital sticks” iets voor uw organisatie?

Wij brengen u graag een proefpakket om het te proberen!

Contact opnemen