Oranka Zorgconcept

Oranka biedt gezonde, voedzame sappen met systemen die gemakkelijk in gebruik zijn. Ons Zorgconcept helpt mee aan de toename van het vocht- en vitamine gehalte, wat resulteert in gezondere bewoners met een merkbare toename in activiteit.

Dit unieke Oranka Zorgconcept betekent dat we aan alle noodzakelijke voorwaarden kunnen voldoen voor een goed vocht- en vitamine beleid. Goede voedingswaarden, weinig opslagruimte, minder operationele tijd en kostenbesparingen.

Verlaging van de zorgkosten

Een goed vocht- en vitaminebeleid kan een positief effect hebben op de verlaging van de algehele zorgkosten.

Urineweginfecties, doorligplekken en valincidenten zijn ernstige problemen, die in een zorginstelling voor onnodige financiële lasten kunnen zorgen. Daarnaast zijn ze van invloed op de tijd die personeel nodig heeft voor de extra verzorging. Tijd die beter op een andere manier zou kunnen worden besteed. Zieke, niet fitte bewoners hebben extra hulp en ondersteuning nodig en soms medische hulp.
De hoge kosten van een ziekenhuisbed kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de financiële situatie.

De sleutel tot het verhogen van de vochtinname bij bewoners is het aanbieden van een aantrekkelijk concept. Slechts weinig ouderen houden van het drinken van water. De introductie van Oranka sappen zal leiden tot een verhoogd vochtgehalte en gezondere, actievere bewoners.

Onze smaken hebben de belangrijke antioxidant, vitamine C, als toevoeging. Vitamine C helpt cellen beschermen, houdt het immuunsysteem gezond en helpt bij de preventie van staar en hart- en vaatziekten. Daarnaast bevatten enkele smaken zink, dat de productie van enzymen en celreparatie en groei bevordert en ziekte bestrijdt. Tevens zijn de Oranka sappen geschikt voor diabetespatiënten.

Eiwit verrijkte vruchtensappen

Perfect voor bewoners met ondervoeding.

Al vanaf je 25e neemt de hoeveelheid spiermassa en spierkracht langzaam af (sarcopenie). Verlies van spiermassa veroorzaakt allerlei gezondheidsklachten, zoals hart- en vaataandoeningen, ontregeling van de stofwisseling, insulineresistentie, hoge bloeddruk en andere chronische aandoeningen.

Een minder actieve leefstijl en minder gezonde voeding (met te weinig eiwitten) versnellen dit proces nog verder. Op je tachtigste heb je ongeveer nog maar de helft over. Eigenlijk is ouder worden een mini- ontstekingsproces: het lichaam gaat minder efficiënt met eiwit om. Conclusie is dat je meer eiwit nodig hebt als je ouder wordt. Oranka kan hier een goede bijdrage aan leveren!

Meer informatie
  • Bevat meer dan 10 gram eiwit per glas van 150ml!
  • Met extra toegevoegde Vitamine C, D en Zink
  • Bevat alle 9 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken
  • Lactosevrij
  • Ongeopend buiten de koeling minimaal 6 maand houdbaar!

Oplossingen voor een goede hydratatie

De zorgsector vereist specifieke oplossingen. Wij bieden hydratatie-oplossingen speciaal voor de zorg met een betrouwbaar systeem.
Onze vruchtensappen leveren bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage aan het op peil houden van het vocht- en vitaminegehalte van de bewoners; iets wat een steeds belangrijker thema is geworden binnen de zorg.

Oranka biedt een gepaste oplossing voor uw ontbijt, lunch en/of restaurant.

 

Kleinschalig wonen

Voor kleinschalig wonen heeft Oranka ook oplossingen. Indien er bijvoorbeeld geen ruimte voor een dispenser is kunnen afdelingen toch gebruik maken van de voordelen van de Oranka producten. Alle Oranka producten zijn te gebruiken in combinatie met ons karaffenconcept.

Door gebruik te maken van Oranka concentraten kunt u op een zeer gebruiksvriendelijke wijze 2,5 liter eindproduct aanmaken. Hiermee kunt u op een zeer flexibele wijze uw gasten bedienen met een heerlijk glas vruchtensap, vruchtennectar of vruchtendrank.

Bovendien zijn concentraten goed voor het milieu aangezien er op deze manier geen duur transport van water plaatsvindt.
Zo draagt u een steentje bij aan minder CO2 uitstoot! Daarnaast bespaart u op opslag, aantal handelingen etc.
Dit concept is geheel afgestemd op de Oranka 1+4, 1+9 en 1+19 concentraten.

Hydration Sticks

Ideaal voor kleinschalig wonen

Een uniek concept waarbij een ons succesvolle hydration concept is aangepast voor kleinschalig wonen. Dit concept is dusdanig gemakkelijk gemaakt dat er bij gebruik van één Oranka stick exact 1L product kan worden aangemaakt. Hierdoor kunnen afdelingen makkelijk en geregeld variëren per smaak en is er weinig tot geen kans op derving.

Stick in de Oranka 1L karaf, vullen met water en klaar…
Bijkomend voordeel is dat dit veel milieuvriendelijker is dan een reguliere liter verpakking.

Meer informatie
  • Rijk aan Vitamine C + D en bevat Zink
  • Slechts één glas Oranka Vital (200 ml) dekt 50% van de dagelijkse referentiehoeveelheid vitamine C en 30% van zink en vitamine D.
  • Ruimtebesparing koelkast en minder opslagruimte algemeen nodig
  • Goed voor milieu en natuur. Veel minder afval!

Wenst u meer informatie over de zorgconcepten?
En wilt u weten wat Oranka voor uw organisatie kan betekenen?

Wij vertellen u er graag alles over.

Contact opnemen