Partner van Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.
Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo is Oranka lid van de Green Key Etalage.
De Green Key Etalage is een initiatief van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Hierin staat onze (SKAL) gecertificeerde biologische lijn vermeld.

Op deze wijze probeert Oranka haar steentje bij te dragen voor een duurzamere en milieubewuste toekomst!

90% minder afval

Met 120 kant-en-klare literpakken en/of plastic flessen vruchtensap wordt 6,1 kg afval geproduceerd. Met Oranka slechts 0,4 kg, een besparing van ruim 90%.

Wij zorgen voor kostenbesparing

Wij zorgen voor minder afval, meer opslagruimte en efficiency, wat resulteert in een beter gebruik van tijd en capaciteit. Positief voor uw kostenbesparing.

Wij helpen de CO₂ uitstoot te minimaliseren

De CO₂ uitstoot die vrijkomt bij de productie en distributie van 120 literpakken vruchtensap is te vergelijken met een auto die 42 kilometer rijdt. Met Oranka is dit slechts 2,1 kilometer.

95% minder opslagruimte

Slechts 12 verpakkingen van onze concentraten zijn nodig in vergelijking met 120 kant-en-klare literpakken en/of plastic flessen voor dezelfde hoeveelheid vruchtensap. Daarnaast kunnen de concentraten tot 12 maanden buiten de koeling bewaard worden, wat schaarse koelruimte scheelt. Ook in uw magazijn kunt u hiermee tot 95% besparen op uw opslagcapaciteit.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Oranka heeft aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij hebben oog voor mens en natuur en streven altijd naar vooruitgang en verbetering. We zijn ons bewust van de ontwikkelingen die spelen in de maatschappij en in de wereld. Het is verweven in onze dagelijkse activiteiten en bedrijfsvoering.

 

People

  • Wij sponsoren maatschappelijke doelen
  • Zo worden een aantal van onze presentatiemeubelen geproduceerd door 50|50 Wood, een onderdeel van het Leger des Heils.
  • Wij bieden een veilige werkomgeving.

Planet

  • Waar mogelijk kopen wij duurzaam in.
  • Hergebruik van afvalstoffen heeft onze prioriteit.
  • Wij nemen verantwoordelijkheid voor onze omgeving en het milieu in het algemeen.

Profit

  • Wij ondernemen voor de lange termijn.
  • Wij zorgen voor welvaart voor onze medewerkers en onze omgeving.
  • Naast economische winst betrekken we ook de maatschappelijke winst in onze afwegingen.

Meer weten wat wij doen voor het milieu?

Neem contact op met een van onze medewerkers

Neem contact op